Indische stoofkip

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 26-01-2007 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 gesnipperde uien
  • 1 kg kipfilet in dobbelsteentjes
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 50 gram geschilde en geraspte gemberwortel
  • 1 laurierblad
  • 10 kruidnagels
  • kardemonpoeder
  • 1 eetlepel hot curry
  • 2 tomaten in blokjes en ontveld
  • 1 eetlepel bloem
  • olie
  • 1 afgestreken eetlepel zout
  • kaneel

Bereiden

Op hoog vuur in veel olie ui fruiten daarna laurierblad, kruidnagel erbij even roeren. Dan hot curry, gemberwortel, bloem en kip erbij. roeren tot kip is aangebraden. Geheel licht bestrooien met kaneel. Alles stevig doorroeren met een houten lepel. Vuur lager doen. Tomaat erbij in, stevig roeren. Afgestreken eetlepel zout erbij doen doorroeren. Dan zoveel water toevoegen tot het geheel onder water staat. Even laten koken en dan zachter zetten. 45 tot 60 min laten sudderen (tot de kip bijna uit elkaar valt van gaarheid) Opdienen met rijst en roer gebakken boontjes met wat sambal.

Materialen

braadpan houten lepel

Bronvermelding