Menu
Aardappelgratin uit de Savoie
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
- 60 g boter
- zout, peper
- nootmuskaat
- 150 g geraspte Beaufort- of Gruyerekaas
- 1/4 l vlees- of kippenbouillon (tablet)
Bereiden
Snijd de aardappelen in plakjes van 2mm dik. Leg de plakjes aardappel niet in water, anders verliezen ze het zetmeel dat nodig is om de gratin te binden. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in een ingevette lage ovenschaal. Strooi tussen elke laag wat zout, peper, nootmuskaat en kaas. Bestrooi de laatste laag aardappelen ook met kaas en schenk de bouillon langs de zijkant in de schaal. De bouillon moet bijna tot de bovenste laag aardappelen komen. Verdeel de rest van de boter in klontjes over de aardappelen en bak de gratin in 70-80 min in een voorrverwarmde oven op 200C.