Créme der Aa taart

Gebak, Nagerecht, 20 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 360 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 26-01-2007 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 roombotercake
  • 250 gram boter
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1/2 liter melk
  • 2 eierdooiers
  • 40 gram maizena
  • 50 gram suiker
  • 1/2 dl rum
  • 100 gram bigareaux
  • poedersuiker
  • 1 zakje geschaafde amandelen

Bereiden

beboter een diepe ronde vorm (plastic steen, of glas). Snij de cake in dunne plakjes. Roer de boter met de suiker romig. Kook de melk. Roer de dooiers, maïzena en suiker dooreen. schenk de kokende melk hierbij, goed roeren, terug in de pan, laat de vla koken. Aflaten koelen, rum erdoor en meng met het boter/suiker mengsel. Fijn gesneden bigareaux erdoor (iets van de crème en de bigareaux achter houden. Vul de kom laag om laag met cake en crème. (eerste en laatste laag cake.. kom helemaal opvullen. Koud wegzetten en oplaten stijven. Taart storten bovenkant besmeren met een laag crème, bigareaux en geschaafde amandelen. Bestrooien met poeder suiker.

Materialen

kom, ronde glazen schaal pan mixer klopper

Bronvermelding