Toscaans Rundvlees

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 45 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 240 minuten,

Laatst aangepast: 28-01-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 biologische sinasappel
  • 150 g gr gerookte spekblokjes
  • 2 uien, fijngesneden
  • 5 teentjes knoflook, heel met schil
  • 2 gedroogde rode pepers, fijn gewreven
  • 150 gr winterpeen, plakken
  • 1 kleine prei, in ringen
  • 3 stengels bleekselderij, in ringen
  • 3 el boter
  • 1 kilo dikke riblappen, heel
  • zout, peper
  • 2 el tomatenpuree
  • 30 gr rozemarijn, vers
  • 5 dl rode wijn
  • 2 dl runderbouillon tabelt of fond
  • 1 el bloem

Bereiden

* oven voorverwarmen op 150 graden * boen de sinasappel schoon en rasp de schil eraf * bak het spek op laag vuur in 10 min krokant. Voeg de ui, knoflook, gedroogde peper, winterpeen, prei en bleekselderij toe en bak de groenten circa 10 min zachtjes in het spekvet. Neem de groenten en het spek uit de pan. * verhit nu 2 el boter en bak hierin op hoog vuur het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Voeg de tomaten puree en het spek-groenten mengels toe en bak dit geheel nog circa 1min. * Voeg de sinasappelrasp, de rozemarijn en de warme rode wijn en bouillon toe en breng alles tegen de kook aan. Deksel op de pan. * plaats de pan in de oven en laat het geheel circa 3 uur stoven. Controleer zo nu en dan of er nog voldoende vocht aanwezig is. * na de stooftijd de schotel op smaak brengen met peper en zout. * En eventueel de saus binden met Beurre maniè ( mengels van 1 el boter en de bloem, geroerd tot een pasta). Als je dat doet moet de suas nog 10 min nagaren. Lekker met Pasta en roergebakken Spainazie of een Rucola salade

Materialen

Stoofpan, zesteurtje, oven

Bronvermelding