Menu
'Gehaktballen op Brusselse wijze', Chez Léon
Ingrediënten
- varkens/kalfsgehakt en .......
Bereiden
Mijnheer Paul stelt u typisch Belgische recepten voor:
Zijn trouwe team volgt hem altijd: het laatst aangeworven lid is er al 6 jaar! Ook de zonen van de eerste koks staan nu in de keuken... Chez Léon is een echte familie.
-
600 g geprepareerd varkens/kalfsgehakt
200 g gerookt spek
2 uien
5 cl azijn
4 dl kalfsfond
30 g gehakte peterselie
-
Maak van het gehakt balletjes van 150 gr elk en bak ze in boter op een zacht vuurtje tot ze halfgaar zijn. Neem de gehaktballen eruit en houd ze warm. Laat het spek en de gehakte uien bakken in dezelfde boter. Deglaceer met de azijn en voeg kalfsfond toe. Laat inkoken. Leg de gehaktballen in een ovenschaal en overgiet met de saus. Zet gedurende 10 minuten in een oven van 200 graden. Neem de schaal uit de oven en bestrooi met peterselie
-
Dien op met frieten of aardappelpuree.