Overheerlijke paddenstoelenespresso

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 27-01-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • ei

Bereiden

Ingredienten: 250 gr. gemengde paddestoelen 1 sjalot 1 el boter of margarine 5 dl koksroom 1 dl kalfsfond 1 kopje expresso 1-1,5 tl. bouillonpoeder peper 1 prei olie Hulpmiddelen: staafmixer of blender evt. 4 expressokopjes Voorbereiding: Bereidingswijze: Paddestoelen en sjalot snijden. Boter in pan laten smelten en sjalot glazig bakken. Paddestoelen toevoegen en plm. 4 min. laten meebakken. Room en fond toevoegen en aan de kook brengen. Het geheel pureren en vervolgens de koffie toevoegen (daarna niet meer laten koken!). Op smaak brengen met bouillonpoeder en peper. Snijd de prei in lange smalle reepjes. Verhit een laag olie in een wok of koekepan en frituur hierin de preireepjes 1 a 2 min. Schep de soep in de kopjes en leg op ieder kopje wat gefrituurde prei. Serveertips: Garneer de soep met een mooie paddestoel (bijv. shiitake) Evt. kun je een teentje knoflook toevoegen aan de soep. Evt. kun je een deel room vervangen door een deel water of melk (dan wordt ie iets lichter)

Bronvermelding