Elaines kruidenolie

Anders, Bijgerecht, 12 personen, Fusion.

Laatst aangepast: 31-01-2010 | 30 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rood pepertje
  • 1 eetl oregano
  • 1/2 eetl paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 beetje thijm
  • 250 ml olijfolie
  • 1 meer olijfolie

Bereiden

Snij ui en pepertje zo klein mogelijk. Pers de knoflook op een snijplank. doe de olie in de fles, voeg alles toe, kijk of je de verhouding olie/kruiden goed vind, zo niet pas dan aan. Schud de fles heel erg goed ( nadat je de stop erop hebt gedaan :) ) en zet een dag weg voordat je hem gaat gebruiken. Voor een lekkere dressing hoef je hier alleen wat balsamicoazijn aan toe te voegen, je kunt er ook mee bakken of gewoon zo op een broodje doen.

Materialen

knoflookpers, snijplank, goed mesje, fles met goede stop

Bronvermelding