Gierst- met banaan kaasschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 19-05-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1/2 winterwortel (+- 150g)
  • 1 kleine prei
  • 300 g gierst
  • 300 g belegen kaas
  • 3 bananen
  • 4 1/2 tl kerriepoeder
  • 1 1/2 tl djinten
  • zout
  • 4 el santen
  • (50 g witte amandelen)

Bereiden

Voorbereiding: Ui pellen en snipperen. Wortel schrappen, wassen en in stukjes snijden. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. Wassen en in dunne ringen snijden. In zeef gierst wassen tot water helder ziet. Laten uitlekken. Kaas in blokjes van +- 1cm snijden. Pel 1 banaan en prak hem fijn op een plat bord. Bereiding: In een braadpan 2,5 el boter verhitten. Ui ca 3 min fruiten. Geprakte banaan, 3 tl kerriepoeder, djintan, en zout erdoor roeren. Wortel en prei erdoor scheppen. Nog +-5 min bakken. Af en toe omscheppen. In kom santen met 4 dl heet water vermengen. Gierst aan groentemengsel toevoegen en ca 3 min meebakken. Santen toevoegen. Met deksel op pan gierst in nog ca 20 min gaarkoken. Intussen 2 bananen pellen en overlangs halveren. Bestrooien met 1 tl kerriepoeder. In koekenpan 2 el boter verhitten. Bananen ca 2 min aan elke kant bruin bakken. Door gierst (amandelen en) kaas scheppen. Dit alles in ovenschaal doen en nog een beetje kaas erbovenop strooien. Dan bananen erop leggen. Dit alles nog even onder de grill.

Bronvermelding