Aardappelflensjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 28-01-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr aardappelen
  • 1/4 ltr volle melk
  • 2 el bloem
  • zout
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1 el creme fraiche
  • 40 gr boter
  • 50 gr rauwe ham, in reepjes

Bereiden

* kook de aardappelen in 20-25 min gaar. Stamp ze fijn en roer de melk erdoor. * Laat het mengsel circa 1 uur afkoelen. Roer er dan de bloem, zout, tijm, eieren, eiwitten en creme fraiche door tot er een stevig flensjesbeslag ontstaat. * bak hiervan in een klontje boter in een grote koekenpan kleine flensjes van circa 6 cm doorsnede. Bak de flensjes aan één kant in 3-5 min. bruin. * bestrooi ze met wat reepjes rauwe ham, keer ze om en bak de andere kant 3-5 min. tot de onderkant krokant is. Je kan de flensjes enkele uren tevoren bakken en ze voor het serveren onafgedekt 10 min. in de oven op 200 gr verwarmen. Deze hoeveelheid is voor ongeveer 10 stuks

Materialen

koekenpan

Bronvermelding