Kabeljauw in Rauweham

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 28-01-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten
  • 4 st kabeljauwfilet à 150 gr
  • zout, peper
  • 8 plakken rauweham of ontbijtspek
  • 4-5 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el fijngesneden dille
  • 100 gr rucolablaadjes

Bereiden

* Verwarm de oven op 200 graden * rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze gaan zweten, zet dan het vuur uit anders verbranden ze en worden ze bitter. * Bestrooi de filets met peper en zout en rol elk stuk in 2 plakken ham. Zet de plakken even vast met een prikker. * Bak de vispakketjes aan elke kant circa 1 min. in 1 el olie * Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze nog circa 4-6 min. in de oven * Roer een dressing van 3-4 el olie, azijn, zout, peper en dille. * Meng de rucola met de dressing * strooi pijnboompitten over filets en salade * serveer de vis met de salade Lekker met Knoflook pasta

Materialen

Oven, koekenpan, cocktailprikker

Bronvermelding