Menu
Kabeljauw in Rauweham
Ingrediënten
- 2 el pijnboompitten
- 4 st kabeljauwfilet à 150 gr
- zout, peper
- 8 plakken rauweham of ontbijtspek
- 4-5 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el fijngesneden dille
- 100 gr rucolablaadjes
Bereiden
* Verwarm de oven op 200 graden
* rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze gaan zweten, zet dan het vuur uit anders verbranden ze en worden ze bitter.
* Bestrooi de filets met peper en zout en rol elk stuk in 2 plakken ham. Zet de plakken even vast met een prikker.
* Bak de vispakketjes aan elke kant circa 1 min. in 1 el olie
* Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze nog circa 4-6 min. in de oven
* Roer een dressing van 3-4 el olie, azijn, zout, peper en dille.
* Meng de rucola met de dressing
* strooi pijnboompitten over filets en salade
* serveer de vis met de salade
Lekker met Knoflook pasta
Materialen
Oven, koekenpan, cocktailprikker