Abrikozen-chocoladekrans

Gebak, Buffet, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 30-03-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gram Roomboter in blokjes
  • 450 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram Witte basterdsuiker
  • 2 Eieren, losgeklopt
  • 1,5 dl Melk
  • VULLING
  • 25 gram Gesmolten boter
  • 150 gram Gedroogde abrikozen, klein gehakt
  • 100 gram Chocoladestukjes puur
  • 1-2 el Melk
  • 25 gram Gesmolten pure chocolade

Bereiden

1) Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier 2) Bewerk het meel en de boter met je vingers tot kruimels. Roer de basterdsuiker, eieren en melk erdoor tot een zacht deeg ontstaat 3) Rol het deeg, op een met bloem bestoven oppervlak, uit tot een vierkant van 35cm. 4) Bestrijk het deeg met de gesmolten boter. Vermeng de abrikozen met de chocoladestukjes en leg ze op de deeglap. Laat aan de boven- en onderkant 2,5cm vrij. 5) Rol het deeg strak op, zoals een biscuitrol, en snijd deze in schijven van 2,5cm breed. Leg de schijven dakpansgewijs in een cirkel in de taartvorm. Bestrijk ze met wat melk. 6) Bak de krans 30 min in een op 180°C voorverwarmde oven, tot hij gaar en goudkleurig is. Laat de krans ongeveer 15 min rusten in de vorm. Laat hem verder afkoelen op een taartrooster. 7) Besprenkel de krans met de gesmolten chocolade.

Materialen

Springvorm (25cm) en bakpapier

Bronvermelding