Chocolate Chip Muffins

Gebak, Hapje, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 30-03-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram Zachte roomboter/margarine
  • 2 Grote eieren
  • 225 gram Witte basterdsuiker
  • 5 el Melk
  • 275 gram Bloem
  • 1 tl Natruimbicarbonaat (zuiveringszout bij de apotheek
  • 175 gram Chocoladestukjes puur
  • 1,5 dl Volle yoghurt

Bereiden

1) Doe 12 papieren vormpjes in een muffinvorm 2) Klop de margarine en de suiker met een houten lepel tot een lichte, luchtige massa. Roer de yoghurt, melk en eieren erdoor. 3) Zeef de bloem en het natriumbicarbonaat en roer dit door het mengsel. Roer totdat het net gemengd is. 4) Roer de chocoladestukjes erdoor. Schep het deeg in de papieren vormpjes. Bak de muffins 25 min in een op 190°C voorverwarmde oven, tot een erin gestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 min rusten in de vorm. Laat ze verder afkoelen op een taartrooster.

Materialen

Muffinvorm + evt. 12 papieren vormpjes

Bronvermelding