Menu
Citroencake
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 200 gram fijne basterdsuiker
- 4 eieren
- 1,5 dl zure room
- ger. schil van 1 grote citroen
- 4 el citroensap
- 1,5 dl zonnebloemolie
- SIROOP
- 4 el poedersuiker
- 3 el citroensap
Bereiden
Vet springvorm in en bedek bodem met bakpapier
Zeef bloem en bakpoeder boven een kom en roer suiker erdoor.
Klop in andere kom de eieren, zure room, citroenrasp, citroensap en de olie door elkaar.
Doe het eimengsel bij de droge ingrediënten en meng alles goed.
Schep het beslag in bakvorm en bak de cake 60 min in voorverwarmde oven op 160°C tot het goed gerezen en goudbruin is. Even met breinaald/satéprikker kijken of hij gaar is. Roer voor siroop i/e steelpan de poedersuiker en het citroensap door elkaar. Verwarm het mengsel al roerend op een laag vuur, tot het begint te borrelen en stroperig wordt.
Prik gaatjes in de bovenkant van de cake zodra de cake uit de oven is. Bestrijk hem met de siroop. Laat de cake voor het serveren i/d vorm helemaal afkoelen
Materialen
Springvorm 20cm