Broodrolletjes met eiersalade & rucola (20 stuks)

Brood/sandwiches, Brunch, 20 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 1 minuten,

Laatst aangepast: 30-03-2005 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 groene paprika, in kleine blokjes
  • 4 hardgekookte eieren, fijngehakt
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 3 el mayonaise
  • 2 el magere yoghurt
  • peper en zout
  • 8 sneetjes wit brood
  • 50 gram rucola

Bereiden

Meng eieren, sjalot, paprika, mayonaise en magere yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Ontkorst het brood en leg er 4 in een vierkant waarbij de aanliggende randen elkaar 1 cm overlappen. Druk randen goed aan en rol het evt. even met de deegroller. Bedek sneetjes brood voor 2/3 met eiersalade en laat onder- en bovenkant van de gewenste rolrichting deels onbedekt. Verdeel helft van de sla over de eiersalade en rol het brood stevig op. Wikkel rol stevig in plastic folie. Herhaal het vullen en oprollen met rest van het brood en leg ze 1 uur in de koeling. Snijd rollen met folie en al met een scherp mes in 20 plakken van 1cm. Verwijder plastic en serveer ze op een schaal.

Bronvermelding