Louisiaanse kip mer wilde rijst

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 23-11-2004 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram wilde en witte rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 300 gram broccoliroosjes
  • 200 gram sugar snaps
  • 1/2 winterwortel
  • 400 gram kipfilet
  • 3 eetlepels olie
  • 2 theelepels sambal oelek
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 75 gram gezoute cashewnoten

Bereiden

Rijst koken volgens gebruiksaanweijzing. Ui en knoflook pellen en snipperen. Broccoliroosjes kleinsnijden. Sugar snaps wassen en schoonmaken. Wortel met dunschillen schillen en in dunne plakjes snijden. Kipfilet in blokjes snijden. Intussen water aan de kook brengen en plakjes wortel toevoegen. Na ca. 2 min. broccoliroosjes toevoegen en weer ca. 1 min. later sugar snaps. Geheel ca. 1 min. koken en door zeef afgieten. Groente afspoelen met koud water en laten uitlekken. In wok olie verhitten. Ui ca. 2min. al omacheppend bakken. Knoflook toevoegen en ca 1min. meefruiten. Sambal oelek door ui en knoflook mengen. Kipfilet toevoegen en ca. 3min. meebakken tot kipfilet rondom bruin is. o smaak brengen met zout en peper. Broccoliroosjes, wortel en sugar snaps aan kip toevoegen. Al omscheppend groenten ca. 3 min. beetgaar bakken. Ketjap toevoegen en omscheppen. Rijst in serveerschaal scheppen en kip-groente-mengsel erover verdelen. Cashewnoten erover strooien. HEERLIJK EN MAKKELIJK

Bronvermelding