Zalmtartaar met sojasaus

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 30-03-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr zeer verse zalmfilet zonder graten
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 1-2 el sojasaus
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 3 dl slagroom
  • zout
  • vergemalen peper
  • cayenne peper

Bereiden

Verse en gerookte zalm in hele kleine dobbelsteentjes snijden. Voeg er de sojasaus, olijfolie, peper, zout en citroensap toe. Zet dit mengsel 1 uur in de koelkast (door het citroensap zal de zalm garen). Klop de slagroom iets dikker en meng met peterselie, basilicum, zout en cayennepeper. Verdeel de zalm (evt.met behulp van een ring) op borden in vier gelijke porties. Schenk er wat van de roomsaus omheen. Serveer met geroosterd witbrood. Anders:bv. tartaar mengen met kappertjes of bieslook, garneren met veldsla.

Bronvermelding