Knoflooksaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 20-09-2007 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • mayonaise
  • kwark of griekse yoghurt
  • knoflook
  • verse peterselie

Bereiden

- gelijke delen mayonaise en kwark/yoghurt mengen (dus bijv 2 eetl mayonaise en 2 eetl kwark/yoghurt) - naar smaak geperste knoflook toevoegen (voor 4 pers. zou ik 2 a 3 teentjes nemen) - peterselie snipperen en toevoegen - op smaak brengen met peper en zout Opmerkingen: - erg lekker bij shoarmabroodjes, barbecue enz - ipv kwark/yoghurt kan ook creme fraiche gebruikt worden, maar met kwark of griekse yoghurt heb je een saus die minstens net zo lekker is en minder vet bevat. (vergis je niet, in griekse yoghurt zit ook veel vet, daarom neem ik meestal de light versie) - van peterselie wordt gezegd dat het de geur van de knoflook neutraliseerd, dus dan ruik je minder uit je mond, maar daarbij is het er erg lekker in.maar je kunt het natuurlijk achterwege laten.

Bronvermelding