Aardappelen, Oosterse schotel, van mevrouw Bokma

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-12-2019 | 64 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g aardappelen
  • 2 gesnipperde uien
  • zout
  • 200 g bacon in reepjes gesneden
  • 1 eetl boter of margarine
  • flinke mespunt sambal
  • 1 eetl ketjap
  • 4 hardgekookte eieren
  • pakje satésaus

Bereiden

Kook de aardappelen in water met wat zout gaar. Fruit de uien in de boter glazig en voeg dan de bacon toe. Laat dit met elkaar een paar minuten bakken. Maak een satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje. Breng deze op smaak met sambal en ketjap en meng de uien erdoor. Snijd de aardappelen in blokjes en de gepelde eieren in partjes. Schep de eieren door de aardappelblokjes en schep de saus erover. - *Geef er een salade van taugé of sperziebonen bij.

Bronvermelding