Chili Con Carne Texas Style

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 1 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 12-04-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram grofgemalen rundvlees
  • 1 grote gehakte ui
  • 2 teentjes knoflook (geplet)
  • 3 tl djinten
  • 3-4 eetl chilipoeder
  • 0.5 tl zout
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 eetl suiker
  • 100 gram spercieboontjes (stukjes)
  • 1 rode paprika (fijngesneden)
  • 2 fijngesn jalapenopepers
  • 2 eetl plantaardige olie

Bereiden

Fruit de uien in wat olie en voeg de knoflook, het vlees en de kruiden toe. Laat het vlees bruin worden en voeg dan de rest toe. Laat het geheel ca. 2 uur sudderen. Als de saus te dun is, dan binden met wat maismeel (Masa Harina). Het beste is de Chili daags van te voren te maken dan smaakt ze beter. Dus de volgende dag opwarmen en op traditioneel Texaanse wijze serveren: Chili in een kom, met rijst en bonen ernaast. Erbij een frisse salade en toast en crackers. In plaats van Jalapenopepers kun je ook een likje sambal of een rood pepertje nemen. Lekker met groot glas Bier of enorm glas IJsthee OPMERKING: Bonen horen noooooit in de chili, altijd ernaast! Of serveren met alleen bonen (double beans) of alleen rijst (double rice). Beroemdste Chili restaurant: The Texas Chili Parlor in Austin. In Austin wordt ook lekker bier gebrouwen, en San Antonio is net Utrecht (mét werfkelders!).

Materialen

Grote braadpan.

Bronvermelding