Menu
Lamsstoofpot - Kaatje Klerk
Ingrediënten
- 500 gram lamsschouder in blokjes
- 4 kleine uien gesnipperd
- 1 handje rozijnen
- 2 eetl ketjap manis
- 1 liter runderbouillon
- 2 teentjes knoflook
- 3 takjes tijm
- 3 blaadjes laurier
- 4-5 korrels zwarte peper
- 1 eetl bindmiddel
Bereiden
Vlees aanbraden (in olie en/of boter) en uit de pan nemen. De uien fruiten en de puree even meebakken. Vlees weer in de pan. Zoveel bouillon erbij tot het vlees net onder staat. De kruiderij en rozijnen erbij doen. Het geheel langzaam laten sudderen op een vlamverdeler gedurende 2.5 uur. Eventueel tijm en laurier verwijderen.
Zo mogelijk opdienen in kleine stofpotjes met deksel en serveren met rijst of puree met een frisse salade.
Lekker met een volle rode wijn erbij
Dit recept is aan mij gegeven door de kokkin van Restaurant Kaatje Klerk te Midsland, Terschelling. Dit restaurant bestaat helaas niet meer, alleen dit lekkere recept. Je kunt er eindeloos mee en op variëren.
De hoeveelheden knoflook, tijm, peper en laurier zijn van mij. Het recept zegt alleen: knoflook, tijm, laurier, peper.
Materialen
Grote braad- of stoofpan met deksel, vlamverdeler.