Pittige bloemkoolschotel

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 33 minuten,

Laatst aangepast: 14-03-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 150 gr. geraspte kaas
  • 1 spaanse peper in ringetjes
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel provencaalse kruiden
  • 0.2 liter vleesbouillon van tablet
  • 0.2 liter creme fraiche of kookroom light
  • 1 eetlepel olie
  • 1 peper en zout naar smaak

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 c. Blancheer de bloemkoolroosjes een paar minuten in kokend water met wat zout. Laat ze hierna goed uitlekken. Vet een ovenvaste schotel in. Verhit de olie in een pan en bak de uien, knoflook eb spaanse peper in 5 minuten bruin. Temper de warmtebron. Schep de provencaalse kruiden erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Leg het uimengsel op de bodem van de schaal en leg hier de bloemkoolroosjes op. Schenk er nu de bouillon bij. Klop de creme fraiche los. Verdeel de creme fraiche over de bloemkool en bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Zet de schaal onafgedekt 20 minuten in de voorverwarmde oven

Materialen

ovenschotel

Bronvermelding