Menu
Broodschotel
Ingrediënten
- liter melk
- 250 gram oud witbrood
- 50 gram boter/margerine
- 3 eieren
- 60 gram suiker
- 50 gram gesneden oranje snippers
- 50 gram rozijnen
- 50 gram gehakte amandelen of andere noten
- wat geraspte citroenschil
- 2 el arak of rum
- 20 gram boter of in te vetten
Bereiden
Eerst de melk aan de kook brengen. Het brood in blokjes snijden en met de hete melk overgieten. Boter met eieren en suiker schuimig kloppen, dan brood, oranjesnippers, gewassen rozijnen, amandelen of noten, citroenschil en rum of arak erbij doen. Alles vermengen. In een ingevette vuurvaste schaal doen. Eventueel kunnen we de schotel laag voor laag vullen met vruchten en broodmengsel. De bovenste laag moet uit broodmengsel bestaan. Verdeel hier een paar kleine klontjes boter over.
De oven voorverwarmen (200°C of stand 4), het rooster op de onderste richel zetten en hierop de schotel 40 45 minuten laten bakken. Warm opdienen in de schaal.