Basis voor hartige taart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 01-02-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 1 ei
  • 60 gram boter
  • 1/2 theelepel zout

Bereiden

Meng alle ingredienten door elkaar en maak er een stevige bal deeg van. Wikkel dit in plastic folie en laat minstens een uur in de koelkast rusten. Rol het deeg uit met een deegroller of doe het in plakken door de pastamachine (stand 5 ongeveer). Olie de bakvorm in en leg het deeg in de bakvorm. Bedek de bodem met de erwten of bonen en zet het geheel ca 15 minuten in een oven van 180 graden. Daarna kunnen de erwten/bonen eruit, kun je de vulling erin doen en alles afbakken.

Materialen

bakvorm, erwten of bonen voor het witbakken, deegroller of pastamachine, huishoudfolie.

Bronvermelding