Bearnaise

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 02-02-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks sjalotten gesnipperd
  • 1 dl azijn
  • 1 dl witte wijn
  • 1 takje dragon
  • 2 eierdooiers
  • 2.5 dl olijfolie
  • 1 eetl dragon fijngeknipt
  • Zout en peper

Bereiden

Kook de sjalotjes,de witte wijn,het takje dragon,zout en peper in tot eenderdevan het volume(gastrique). Giet de gastrique door een zeef en laat het afkoelen. Klop de afgekoelde gastrique bij de eierdooiers en klop dit mengsel in een warmwaterbad op tot een luchtige massa. Giet de olijfolie er zeer langzaam bij tot de saus mooi gebonden is en alle olie is opgenomen.Roer tenslotte de fijngeknipte dragon erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Bronvermelding