Chili Antilliani

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 03-02-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pot bruine bonen
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 a 3 tomaten
  • 1 bouillonblokje rundvlees
  • Italiaanse kruidenmix
  • tijm naar smaak
  • tabasco naar smaak
  • 1 laurierblaadje
  • 150 gram chorizo in blokjes

Bereiden

1. Tomaten ontvellen en in stukjes snijden, uien in halve ringen en paprika in stukjes snijden. 2. Spekblokjes uitbakken. Spek uit pan halen en uien in achtergebleven vet bakken. Knoflook toevoegen en even zacht meebakken. 3. Paprika ong. 5 minuten meebakken. Groenten uit de pan halen en het gehakt rul bakken. Bouillonblok en kruiden toevoegen, 1 minuutje bakken. 4. Tomaten, spek en groenten toevoegen, goed omscheppen. Hierna het hele blik bonen met vocht en het laurierblad toevoegen en op smaak maken met tabasco. Chorizo erbij doen en nog een kwartiertje laten staan. Lekker met rijst of brood

Materialen

Bronvermelding