Boternotenkoek met gember

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-11-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 6 gemberbollen
  • 3 el gembernat
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 175 g zachte roomboter
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 1 snufje eierdooier
  • 50 g walnoten
  • suiker voor bestrooien

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en rasp de citroen. Hak de gemberbollen fijn. Kneed het bakmeel, de boter, basterdsuiker, gehakte gember, 2 el gembernat, zout en de citroenrasp door elkaar. Vet de bakvorm in en verdeel het deeg erover. Bestrijk het deeg met de losgeklopte eierdooier en druk de walnoten in het deeg. Bestrooi het deeg met een beetje suiker. Laat de boterkoek net onder het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar worden. Laat op een rooster afkoelen.

Materialen

Bakvorm 20 cm doorsnede

Bronvermelding