Witlofschotel

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 28-04-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg witlof
  • 375 gr farfalle
  • 0,4 l bouillon (bv tuinkruiden)
  • 40 gr boter
  • 40 g meel
  • 1 bekertje creme fraiche
  • kerrie
  • geraspte kaas
  • paneermeel

Bereiden

- Kook de witlof Ca 10 minuten. - Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing - Maak de bouillon klaar en laat het afkoelen - Smelt de boter in een pan en voeg flink wat kerrie toe. Roer de meel erdoor en voeg daarna de bouillon toe. Breng aan de kook en laat het inkoken tot een gebonden saus. - Roer de creme fraiche door de saus. - Vet een overnschaal in met een beetje boter en bedek de bodem met de witlof. - Giet wat saus erop en vervolgens de uitgelekte pasta. - Schep de rest van de saus erover. - Geheel bedekken met geraspte kaas en vervolgens een beetje met paneermeel. - Circa 1/2 uur in de oven op 180 graden.

Bronvermelding