Lamsbout op rozemarijnbedje

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 09-02-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 lamsbout van ca. 1,5 kg.
  • 3 tenen knoflook
  • 2,5 eetl. olijfolie
  • peper en zout
  • gedroogde tijm
  • takjes rozemarijn
  • 1,5 dl. witte wijn
  • 1 eetl. Dijonmosterd
  • 1-1,5 eetl. rode bessengelei

Bereiden

- Verwarm de oven voor op 200 - 225 C. - Leg de lamsbout op het werkvlak. - Pel de tenen knoflook en pers ze boven de olie uit. - Kruid de knoflookolie met peper, zout en tijm. - Bestrijk hiermee de lamsbout. - Leg de takjes rozemarijn in een braadslede. - Schik hierop de lamsbout. - Braad het vlees 45-60 min. (Rose: 15 min. per 500 gram, Doorbakken: 20 min. per 500 gram, dikke bout, dan iets langere oventijd) - Neem de bout uit de oven en laat het op een snijplank rusten. - Neem de rozemarijn uit de braadslede, schenk het vet weg. - Blus de braadslede met een scheut water en de witte wijn. - Breng dit op het fornuis aan de kook. - Roer alle aanbaksels los. - Meng vervolgens de mosterd en rode bessengelei door de saus. - Snijd de lamsbout in plakken en geef de saus erbij. Tip: lekker met groene groenten, of tomaten uit de oven en geroosterde of gebakken aardappels

Bronvermelding