Menu
Lamsbout op rozemarijnbedje
Ingrediënten
- 1 lamsbout van ca. 1,5 kg.
- 3 tenen knoflook
- 2,5 eetl. olijfolie
- peper en zout
- gedroogde tijm
- takjes rozemarijn
- 1,5 dl. witte wijn
- 1 eetl. Dijonmosterd
- 1-1,5 eetl. rode bessengelei
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 - 225 C.
- Leg de lamsbout op het werkvlak.
- Pel de tenen knoflook en pers ze boven de olie uit.
- Kruid de knoflookolie met peper, zout en tijm.
- Bestrijk hiermee de lamsbout.
- Leg de takjes rozemarijn in een braadslede.
- Schik hierop de lamsbout.
- Braad het vlees 45-60 min.
(Rose: 15 min. per 500 gram, Doorbakken: 20 min. per 500 gram, dikke bout, dan iets langere oventijd)
- Neem de bout uit de oven en laat het op een snijplank rusten.
- Neem de rozemarijn uit de braadslede, schenk het vet weg.
- Blus de braadslede met een scheut water en de witte wijn.
- Breng dit op het fornuis aan de kook.
- Roer alle aanbaksels los.
- Meng vervolgens de mosterd en rode bessengelei door de saus.
- Snijd de lamsbout in plakken en geef de saus erbij.
Tip: lekker met groene groenten, of tomaten uit de oven
en geroosterde of gebakken aardappels