Hartige taart

Hartige taarten, Lunch, 4 personen, Anders.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 09-04-2005 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr rundergehakt
  • 100 gr geraspte kaas (oude)
  • 3 eieren
  • zout
  • peper (versgemalen)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 4 el slagroom
  • 1 blikje croissantdeeg
  • 40 gr boter
  • 2 stuks prei (in dunne ringen)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit in een koekenpan 25 gr boter en bak hierin het gehakt in ca. 5 minuten mee. Breng de gehaktvulling op smaak met zout en peper en laat deze afkoelen. Vet ondertussen de taartvorm in met 15 gr boter. Bekleed de taartvorm met croissantdeeg en druk de deegnaden goed aan. Klop in een kom de eieren met slagroom, zout en peper los. Schep het afgekoelde gehaktmengsel in de taartvorm en giet het eimengsel over de vulling. Strooi de kaas over de taart en bak de taart in ca. 25-30 minuten in het midden van de oven gaar. Snijd de taart in 8 punten.

Materialen

lage taartvorm van 24 cm, deegroller

Bronvermelding