Menu
Brabantse aardappelsoep
Ingrediënten
- 6 grote aardappelen
- 1 winterwortel
- 2 preien
- 1 knolselderij
- 1.5 dl water
- 5 dl melk
- 25 gr boter
- zout, peper (liefst versgemalen)
- 1 ei
- 1/2 bosje peterselie
Bereiden
Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Schraap de wortel en snijd deze in plakjes.
Maak de preien schoon en snijd deze in ringen.
Maak dan de knolselderij schoon en snijd deze ook in blokjes.
Breng alles in het water aan de kook en laat het geheel zachtjes 30 minuten doorkoken.
Wrijf daarna alles door een zeef en doe de puree terug in het kookvocht.
Breng de melk met de boter aan de kook en roer dat door de soep. Laat de soep nog eens 15 minuten zachtjes doorkoken.
Maak de aardappelsoep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er ten slotte het losgeklopte ei en de gewassen en fijngehakte peterselie door.