Zuurkoolstamppot met perzik en brie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2007 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 500 gr (wijn)zuurkool
  • 250 gr gerookte spekblokjes
  • 1 blik perziken
  • 250 gr brie
  • 250 gr casselerrib(vleeswaren)
  • zout peper boter

Bereiden

Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Kook intussen de zuurkool in eigen vocht gaar en giet af. Bak de spekblokjes. Stamp de aardapelen, zuurkool en spekblokjes door elkaar. Laat in een zeef de perziken uitlekken en snijd ze in schijfjes. Brie in plakjes snijden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ovenschotel invetten en vullen met de helft vd stamppot. Verdeel hier de casselerrib en de perzikschijfjes over. Schep de rest vd stamppot erop en bedek met plakjes brie. Laat de schotel in het midden vd oven in 30 min gaar worden. Smakelijk eten!

Materialen

pan, zeef, ovenschaal

Bronvermelding