Menu
Aardappel-preischotel
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- zout en peper
- 3 preien
- 100 gr ontbijtspek in blokjes
- 200 gr verse roomkaas (Mon Chou)
- 1 volle el crème fraîche
- 1 el maïzena
- 25 gr boter
- 150 ml melk
- (paneermeel)
- (klontjes boter)
Bereiden
Schil de aardappelen, was ze en kook ze met zout naar smaak. Maak intussen de prei schoon en snijd de prei in ringen. Verhit een klontje boter en bak hierin het spek langzaam uit. Schep de prei erdoor en stoof het in ca 15 min gaar. Klop intussen de kaas, de crème fraîche en de maïzena door elkaar en roer het mengsel door de prei. Breng op smaak met zout en peper. (Verwarm de grill voor.) Maak van de aardappelen met 25 gr boter en de melk een luchtige puree. Doe de helft van de puree in een beboterde ovenvaste schaal, verdeel daarover het preimengsel en dek dit af met de overige puree. Strijk de bovenkant glad (en bestrooi de puree met paneermeel. Leg hier en daar een klontje boter. Zet de prei-aardappelschotel onder de hete grill tot de bovenkant bruin is.)