Griekseschotel

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 13-02-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g varkensvleesreepjes
  • 1 zak kruidenmix voor gyros(silvo 22 g)
  • uien
  • courgette
  • groene en rode paprika
  • tomaten
  • olijfolie
  • krieltjes
  • gedroogde oregano
  • kippenbouillon

Bereiden

Kruid het vlees met de kruidenmix en laat dit 10 min marineren Pel de uien en snijd ze in partjes Was de courgette en snijd deze in grove stukken. Halveer de paprika's,verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Ontvel de tomaten,verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukken. Verhit de olie in de pan en bak de vleesreepjes tot ze mooi bruin zijn. Voeg de ui,de courgette en de paprika toe. Was de krieltjes en voeg ze met de tomaten en de oregano toe aan het vlees mengsel. Schenk de bouillon bij het vlees mengsel en laat alles gaar worden.

Materialen

2 uien 1 gourgette 1 groene en rode paprika 500 gram tomaten 5 eetl olijfolie 150 ml kippenbouillon 2 theel oregano 450 gram krieltjes

Bronvermelding