Rodekool ovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 10-04-2005 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 330 gr rundergehakt
  • 3 appels
  • 1 pak aardappelpuree voor ovenschotels van maggi
  • 2 uien
  • 1 pot rode kool

Bereiden

Rul het gehakt in de bapkan en kruid het naar eigen smaak. Ondertussen,vet je de ovenschaal licht in met boter. Als het gehakt gaar is,leg je dit op de bodem van de ovenschaal. Schil drie appels en snij deze in kleine blokjes. Schil de 2 uien en snipper deze fijn. Bak nu de fijngesneden uien en apples in het vet van het gebakken gehakt. Verwarm de oven voor op 220 graden. Ondertussen maak je de aardappelpuree klaar met water.(2 zakjes) Leg de gebakken appels en uien over het gehaktmengsel in de ovenschaal. Laat een klein potje rode kool goed uitlekken, en leg deze vervolgens op de laag van uien en appels. Vervolgens roer je na drie minuutjes de aardappelpuree nog even door en leg deze gelijk over het geheel heen in de ovenschaal. Als laaste strooi je geraspte verse kaas over het geheel en zet het plus-minus een kwartier in de oven, op 220 graden totdat de kaas gegratineerd is. eet smakelijk!!!

Materialen

maatbeker ovenschaal kwastje wok/bakpan

Bronvermelding