Hongaarse goulash

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 10-04-2005 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr doorregen runderlappen
  • 100 gr boter
  • 50 gr spekreepjes
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 2 el bloem
  • 1,5 el paprikapoeder of chilipoeder
  • 1 blikje tomaatstukjes (400 gr)
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl vleesbouillon
  • 2 tl tijm
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 250 gr sperziebonen

Bereiden

Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin. Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukken. Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alls nog ca. 2 minuten. Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee. Schenk de gezeegde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg de tijm toe. Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes sudderen (op de kleinste pit of een vlamverdeler) Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieën. Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht nog ca. 45 minuten zachtjes gaar.

Materialen

braadpan, zeef

Bronvermelding