Limburgs zoervleisj (zuurvlees)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 480 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 30-03-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo magere runderlappen
  • 2 deciliter wijnazijn
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • 4 grote uien
  • 100 gram boter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 4 plakjes ontbijtkoek
  • 1 eetlepel bessengelei

Bereiden

Snijd het vlees in blokken. Vermeng in een kom de azijn met zout en vers gemalen peper. Voeg 2 kruidnagels, 2 jeneverbessen, 2 laurierblaadjes, tijm en vlees toe. Kneed goed door, dek af en laat minimaal 8 uur trekken. Sniper 1 ui en snijd de rest in dunnen ringen. verhit 25 gram boter in een koekenpan en fruit hierin de uien. schep het vlees uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade en bewaar 2 deciliter. Smelt de rest van de boter en bak hierin het vlees rondom bruin. voeg uien, suiker en marinade toe. Laat 2 uur heel zachtjes pruttelen op het kleinste gaspitje met sudderplaatje. Voeg een half uur voor het eind de verkruimelde ontbijtkoek toe. Neem van het vuur en roer de bessengelei erdoor. Serveer met kruimige aardappelen en frieten en sla.

Bronvermelding