Aardappelgratin

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 90 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 11-04-2005 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl room (Blue Band finesse voor koken)
  • 120 gr geraspte kaas
  • zout
  • peper
  • 25 gr boter

Bereiden

1. verwarm de over voor op 200 graden (hete luchtoven) Pel de knoflook. Meng de melk, room en de helft van de kaas. 2. Wrijf een overschaal in met de knoflook en vet hem in. Leg de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en verdeel het roommengsel erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. 3. Bak de gratin ca. 90 minuten middenin de oven. Haal na 75 minuten de folie van de gratin en bestrooi de gratin met de rest van de kaas.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding