'Gevulde paprika's op z'n Italiaans', verz. door Lia, vegetarisch

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 15-03-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g oud witbrood, 3 grote of 6 kleine paprika
  • 6 eetl olie, 1 teentje knoflook
  • 50 g pitloze rozijnen, 1 eetl peterselie
  • 1 eetl verse basilicum, of 1 tl gedroogde
  • 100 g zwarte olijven, 6 ansjovisfilets
  • 2 eetl kappertjes

Bereiden

Snijd de steeltjes van de paprika's af, zodat ze niet meer uitsteken en verdeel ze, in de lengte, in twee helften. Haal de zaadlijsten eruit. Verkruimel het korstloze brood tot grove brokjes. Verhit de olie en bak hierin de fijngesneden knoflook en het broodkruim. Neem de pan van het vuur. Kook de rozijnen met een beetje water even op. Giet het overtollige vocht af en laat 5 minuten staan. - Roer de rozijnen door het broodkruim, samen met de gehakte peterselie, gehakte basilicum, stukjes olijf, kleingesneden ansjovissen en kappertjes. Vul hiermee de paprika's en schik ze in een ovenvaste schotel met een bodempje water. Zet 30-45 minuten in een matig warme oven (175°C, heteluchtoven 150°C) tot de groente gaar is en de bovenzijde licht gebruind.

Bronvermelding