Kruidkoek

Gebak, Hapje, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 06-02-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1,5 el koekkruiden
  • 1 snufje zout
  • 2,5 dl karnemelk
  • 50 gr krenten
  • 75 gr rozijnen
  • 50 gr walnoten

Bereiden

Dubbel recept is: 1 pak bakmeel, 1 zak basterdsuiker en een verpakking van een halve liter karnemelk. Daar doe ik dan 100 g gebroken walnoten bij. Meng meel en suiker koekruiden en zout goed door elkaar. Voeg scheutje voor scheutje de karnemelk toe. Gewassen krenten en rozijnen (kan ook alleen rozijnen natuurlijk) toevoegen en goed mengen. De noten ook. Bakblik zorgvuldig invetten en bestrooien met bloem. Een reep bakpapier onderin is handig om de koek eruit te krijgen. Deeg in bakblik doen en midden in een voorverwarmde oven van 175 graden in een 1 ¼ uur gaar bakken. Bovenkant afdekken met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

Materialen

bakblik, oven

Bronvermelding