Menu
Italiaans gehaktbrood
Ingrediënten
- 1/2 struik bleekselderie
- 600 gram rundergehakt
- 1 ei
- 1 ui
- 1 zakje Knorr macaronimix
- 4 tomaten
- 1 bol mozzarella
- olijfolie
- 500 gram pasta naar keuze
Bereiden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven: 200°C). Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in dunne reepjes. Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui. Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kaas in kleine blokjes. Kneed het ei, de mozzarella en de macaronimix door het gehakt. Vorm een stevige rol van het gehakt en leg die in een ingevet cakeblik. Laat het gehaktbrood in de oven in ca. 45 minuten gaar en bruin worden. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een pan. Fruit de ui en bleekselderij ca. 4 minuten op matig vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog ca. 2 minuten. Voeg 1 dl water toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Schep de saus door de tagliatelle en serveer met plakken gehaktbrood
Materialen
Dit gerecht komt uit het programma Life & Cooking. Ik vind het voldoende voor 6 personen, maar officieel is het voor 4 personen. Koud op brood is het ook heerlijk!