Thaise viskoekjes

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Thais.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 28-02-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 ml (zonnebloem)olie
  • 250 g witte visfilet
  • 2 eetl rode currypasta (potje Thai Kitchen)
  • 30 ml vissaus
  • 2 eieren
  • 40 g maizena of aardappelmeel
  • 1 limoen
  • 10 sperciebonen
  • 1 SAUS
  • 90 ml water
  • 6 eetl suiker
  • 1 eetl azijn
  • 1 theel chilipoeder
  • 1 eetl verse gehakte koriander
  • 2 eetl fijngehakte pinda's

Bereiden

Maal de vis tot gehakt in de keukenmachine. Rasp de schil van de limoen. Snijdt de sperciebonen in dunne reepjes. Meng in een kom het visgehakt, de currypasta, vissaus, eieren, maizena, limoenschil en de fijngesneden sperciebonen. Zet tot gebruik in de koelkast. Meng voor de saus het water, de suiker en de azijn zachtjes op in een pan tot de suiker is opgelost. Breng het water vervolgens aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Voeg - van het vuur - de chilipoeder en de fijngehakte pinda's toe. Voeg voor het opdienen de fijngehakte koriander toe. Maak klein koekjes van het vismengsel, ca. 5 cm in diameter. Verwarm de olie in een wok. Test de temperatuur met een stukje brood (moeten belletjes langs komen zodra het in het vet valt). Bak de koekjes met 4 a 5 stuks tegelijk, ongeveer 3-4 minuten (tot ze bruin zijn). Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de saus.

Materialen

wok, keukenmachine, keukenpapier

Bronvermelding