Salade, Aardappelkipsalade met tandoorisaus

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 40 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 03-11-2012 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g aardappels (vastkokend)
  • 1 ui
  • zout
  • 2 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 1/2 el tandoorikruiden (potje, AH)
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 200 g gebraden kipfilet in dikke plakken (vleeswaren)
  • 1/2 rode paprika
  • 1/4 zakje verse munt (15 g)
  • 1/4 zakje verse koriander
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 1 pak shoarmabroodjes

Bereiden

Aardappels schillen, wassen en elk in 8 partjes snijden. In pan met weinig water en zout beetgaar koken. Oven voorverwarmen volgens de verpakking van de shoarmabroodjes. Ui pellen en heel fijn snipperen. In steelpan olie verhitten. Ui in ca 2 min. zachtjes glazig fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tandoorikruiden erdoor roeren en ca 1 minuut zachtjes meebakken. Uimengsel overdoen in kom. Yoghurt en citroensap erdoor roeren. In vergiet aardappels onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Kip in reepjes snijden. Paprika schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden. In kopje munt en koriander fijnknippen. Door tandoorisaus scheppen: aardappels, kip paprika en kruiden. Op smaak brengen met zout. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Shoarmabroodjes afbakken in de oven. Komkommer wassen, de halve komkommer in dunne plakjes snijden. De andere helft in lengte halveren, pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Komkommerblokjes en helft van bosuiringetjes door slade scheppen. Komkommerplakjes met een handje bosuitjes als garnering gebruiken.

Materialen

grote slaschaal (1 1/2 liter)

Bronvermelding