Gevulde appels met Cumberlandsaus, van Jim, apart

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 12 minuten, Wachten: 3 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 15-03-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 appels
  • sap van 1 citroen
  • 4 dunne plakjes gebraden (varkens)vlees
  • 1 banaan
  • 2 à 3 eetl cumberlandssaus

Bereiden

Schil de appels en snijd er één in reepjes. Snijd de banaan in plakjes. Direct wat citroensap over de reepjes en de plakjes sprenkelen tegen het verkleuren. - Dan met wat water en de rest van de citroen de 2 andere appels, doormidden en het klokhuis verwijderd, gaar stoven. Snijd het vlees in dunne reepjes en meng dat met de appelreepjes en de banaan en iets van de saus. Vul de appelhelften met dit mengsel. Rest van de saus erover heen gieten. - saus: 2 sinaasappels 1 citroen 1 heel fijn geraspt sjalotje facultatief: scheutje port 1 dl rode bessensap, aalbessengelei of de rode bessengelei 1 tl mosterd ½ tl cayennepeper ½ tl gemberpoeder 100 g geleisuiker, als je bessensap gebruikt - Was de sinaasappels en de citroen goed, droog ze goed af en schil ze zo dun mogelijk of rasp ze. Snijd in heel dunne reepjes en blancheer ze ongeveer 3 minuten in wat water. Laat de schilletjes uitlekken. Sinaasappels en citroen uitpersen. In een pan de schilletjes, het sinaasappel- en citroensap, eventueel de port, het rode bessensap, sjalotje, de mosterd, cayennepeper, gemberpoeder en geleisuiker door elkaar roeren. Het mengsel aan de kook brengen en 1 minuut flink laten koken. - Laat de saus afkoelen en nog een tijd rusten. Na 24 uur is de saus veel lekkerder. In een goed afgesloten fles een tijdje te bewaren. - Een klassieke Engelse saus die traditioneel bij wild of paté geserveerd wordt. Ook lekker bij bijvoorbeeld appeltjes uit de oven. Je kunt de citroen eventueel vervangen door sinaasappel of mandarijn. - Je kunt de rode bessensap eventueel ook nog vervangen door appel- of sinaasappelsap .

Bronvermelding