Bijzondere stamppot: wortelstamppot met tonijn

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 winterwortel
  • 2 groene paprika's
  • 4 eieren
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje sandwichtonijn
  • zout en peper
  • melk of boullion

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de winterwortel schoon en snijd hem in plakken. Kook de aardappelen en de wortel samen in water gaar en giet ze af. Intussen: maak de paprika's schoon en snijd ze in piepkleine blokjes. Blancheer de paprikastukjes 2 min. in lichtgezouten water, spoel ze koud en laat ze goed uitlekken. Kook de eieren in 10 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en prak ze in grove stukjes. Stamp de gare aardappelen en wortels tot puree. Meng de crème fraîche en de olijfolie erdoor. Giet de tonijn af. Meng de tonijn, paprika en stukjes ei door de stamppot. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Voeg, als de stamppot te droog is, wat melk of bouillon toe.

Bronvermelding