Aardbeienplaattaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 13-07-2007 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 el. suiker
  • 1 eiwit
  • 250 gr. aardbeien
  • 1 vanillestokje
  • 200 gr. verse roomkaas
  • 2 el. witte basterdsuiker
  • 4 el. aardbeienjam

Bereiden

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200ºC (heteluchtoven 180°C). Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een grote rechthoekige lap. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het deeg in met een vork. Beleg het deeg met bakpapier en leg daarop nog een bakplaat of schaal, zodat het deeg overal verzwaard wordt en plat blijft tijdens het bakken. Bak het deeg ca. 15 minuten in de hete oven. Haal de bakplaat of schaal weg. Bestrijk het deeg met eiwit en bestrooi het met suiker. Bak het deeg nog 5-8 minuten tot het goudbruin en krokant is. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Halveer het vanillestokje en schraap met een mesje het merg eruit. Roer de roomkaas los met de basterdsuiker en vanillemerg. Bereiding Verwarm de jam met een scheutje water. Bedek de taartbodem met een laag roomkaas en beleg hem met plakjes aardbeien. Bestrijk de aardbeien met de warme jam, zodat ze mooi gaan glanzen. Serveer liefst direct, zodat het deeg nog lekker knapperig is.

Materialen

deegroller, bakpapier, keukenmachine, kwastje

Bronvermelding