Drumsticks met tutti fruttisaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Fusion.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 100 minuten,

Laatst aangepast: 04-03-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zakje tutti frutti
  • 1 fles eenvoudige rode wijn
  • 3 pijpjes kaneel
  • 6 el suiker
  • 8 kippedrumsticks
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram boter
  • 1 pakje room culinair
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl gemalen kardamom
  • zout
  • cayennepeper

Bereiden

Meng in een pan de tutti frutti met 4 dl water, 2 dl wijn, 1 pijpje kaneel en de suiker. Laat de tutti frutti afgedekt in ca. 2 uur zachtjes gaar pruttelen. Bestrooi de drumsticks met zout, cayennepeper, kaneelpoeder en kardamom. Laat ze een uurtje afgedekt op een koele plaats staan. Pel de knoflook en snipper ze zeer fijn. Verhit in een grote braadpan de helft van de boter. Bak de drumsticks rondom bruin in ca. 10 min. Voeg de rest van de boter en de knoflook toe. Draai het vuur laag en laat de drumsticks met het deksel schuin op de pan in 1 uur gaar worden. Voeg 1 dl room toe en laat alles nog 15 min. zachtjes pruttelen. Breng in een pan 3 dl wijn aan de kook met 2 pijpjes kaneel en laat het tot een kwart inkoken. Zeef de ingekookte wijn. Roer 1 dl room culinair erdoor. Breng het wijnmengsel aan de kook en voeg de vanillesuiker toe. Laat de tutti frutti uitlekken en verwijder het kaneelstokje. Schep de tutti frutti door het wijnmengsel en laat het nog even doorwarmen. Breng het geheel op smaak met een snufje kaneelpoeder, kardamompoeder, zout en peper. Neem de drumsticks voorzichtig uit de pan. Serveer de drumsticks met de tutti fruttisaus en frites (bijvoorbeeld gekruide southern frites).

Bronvermelding