Fusilli met rode kool en basilicum

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 04-03-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 el olie
  • 1 bakje Quorn fijngehakt
  • 1 zak gesneden rode kool (500 gr.)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el citroensap
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 3 el slagroom
  • 3 tl kappertjes
  • zout en versgemalen peper
  • 400 gram fusilli
  • 1 zakje vrerse basilicum

Bereiden

In pan ruim water met zout aan de kook brengen. Intussen ui pellen en snipperen. In ruime koekenpan olie verhitten. Ui ca. 1 min. zachtjes bakken. Fijngehakt toevoegen en ca. 2 min. meebakken. Rode kool toevoegen en omscheppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Citroensap toevoegen en alles goed doorscheppen. Koolmengsel afgedekt op laag vuur ca. 15 min. laten sudderen, af en toe omscheppen. Intussen pasta volgens gebruiksaanwijzing op verpakking beetgaar koken. Als kool zacht is crème fraîche, slagroom en kappertjes erdoor scheppen. Rode kool op smaak brengen met zout en flink veel zwarte peper. Fusilli afgieten en rode kool erdoor scheppen. Garneren met blaadjes verse basilicum.

Bronvermelding