Ovenschotel met kip en abrikozen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 04-03-2007 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 50 gram margarine
  • 1/2 liter melk
  • 400 gram kipfilet
  • 2 el honing
  • zout, peper, tijm
  • 50 gram mager rookspek
  • 2 el olie
  • 2-3 uien
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1/2 l blik abrikozen
  • 150 gram feta

Bereiden

De kipfilet in stukjes snijden, omscheppen met honing, zout en peper naar smaak en wat tijm en met het kleingesneden rookspek in de hete olie goudbruin bakken. De gesnipperde uien en knoflook meebakken. De bloem erover strooien. Het sinaasappelsap en het abrikozenvocht toevoegen en 15 min. laten pruttelen. Een ovenschaal invetten. Ondertussen voor de saus de boter smelten, de bloem erbij roeren en 1 min. laten pruttelen. In gedeelten de melk toevoegen en steeds aan de kook brengen. De verkruimelde feta erbij roeren. De abrikozen bij de kip scheppen en dit in de ovenschaal scheppen. De saus erover verdelen en de schaal 30 min. middenin hete oven van 175 graden zetten.

Bronvermelding