Menu
Kipfilet met cider en tagliatelle
Ingrediënten
- 400 gr witte en groene tagliatelle
- 2 el olie
- 400 gr kipfilet
- 210 ml droge appelcider
- 1,5 el grove mosterd
- 15 gr roomboter
- 1 grote prei, in lengte doormidden en dwars fijngesneden
- 80 gr kleine champignons, in plakjes
- 100 ml slagroom
- 1 el fijngesneden bieslook, om te garneren
Bereiden
Kook de tagliatelle in kokend water, 8-10 minuten of volgens de instructies op het pak. Verhit intussen 1 el olie in een pan en bak de kipblokjes 6-8 minuten, af en toe omscheppend, totdat ze rondom mooi bruin zijn. Mosterd en cider toevoegen. Op smaak brengen en 5-7 minuten laten smoren todat het ietwat ingekookt is.
Smelt roomboter in een pan, voeg de rest van de olie toe en smoor de prei 3 minuten. Doe de champignons erbij en bak nog 2 minuten. Meng prei en champignons met het kipmengsel, roer de room erdoor en laat het geheel nog 2 minuten smoren.
Schud het cider-kipmengsel door de tagliatelle. Garneer met bieslook en serveer met knoflook-kruidenbrood. (zie recept)
Materialen
kookpan, koekenpan of wok