Kipfilet met cider en tagliatelle

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 14-04-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr witte en groene tagliatelle
  • 2 el olie
  • 400 gr kipfilet
  • 210 ml droge appelcider
  • 1,5 el grove mosterd
  • 15 gr roomboter
  • 1 grote prei, in lengte doormidden en dwars fijngesneden
  • 80 gr kleine champignons, in plakjes
  • 100 ml slagroom
  • 1 el fijngesneden bieslook, om te garneren

Bereiden

Kook de tagliatelle in kokend water, 8-10 minuten of volgens de instructies op het pak. Verhit intussen 1 el olie in een pan en bak de kipblokjes 6-8 minuten, af en toe omscheppend, totdat ze rondom mooi bruin zijn. Mosterd en cider toevoegen. Op smaak brengen en 5-7 minuten laten smoren todat het ietwat ingekookt is. Smelt roomboter in een pan, voeg de rest van de olie toe en smoor de prei 3 minuten. Doe de champignons erbij en bak nog 2 minuten. Meng prei en champignons met het kipmengsel, roer de room erdoor en laat het geheel nog 2 minuten smoren. Schud het cider-kipmengsel door de tagliatelle. Garneer met bieslook en serveer met knoflook-kruidenbrood. (zie recept)

Materialen

kookpan, koekenpan of wok

Bronvermelding