Curry met noten en abrikozen

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Indiaas.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 06-03-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram pandan of basmati rijst
  • 1 bouillonblikje (kruiden of kip)
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel curcuma/geelwortel
  • 2 cm verse gember
  • 12 geweekte abrikozen
  • 100 gram gehakte noten (cashew of gemengde)
  • 1-2 eetlepels rode currypasta (patak's)
  • 2-3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 bakje quorn en des

Bereiden

Kook de rijst met het bouillonblokje gaar, laat eventueel afkoelen. Snij ui in stukjes, bak in olie met de curcuma. Rasp de gemberwortel en bak dit en de quorn even mee. Voeg dan rijst en abrikozen* toe, schep alles door elkaar met 1 eetlepel currypasta. Proef dan eerst! Voeg eventueel meer currypaste toe. Schep de noten door de rijst. Serveer met komkommer- of koolsalade

Materialen

koopan, braadpan of wok

Bronvermelding